VIGO Academy Day 2023

Op 24 maart 2023 vond de VIGO Academy Day plaats in Heverlee. Boeiende updates onder andere over handorthesen, digitaliseren en innoveren binnen de technische orthopedie en Medical Device Regulation (MDR) konden mij professioneel plezieren. Als arts met 1 been in de curatieve orthopedie en met het ander in de verzekeringsgeneeskunde ervaar ik deze materie langs 2 kanten. Verrijkend en ver reikend. Immers optimale orthopedische zorg vereist dikwijls goed doordachte terugbetalingsregelingen en hoogstaande kwaliteitscontrole.

VG dagen 2022

Dr. Van Doninck werd uitgenodigd om op 4 november 2022 als Belgisch verzekeringsarts zijn eerder dit jaar gepubliceerde studie omtrent arbeidsongeschiktheid na artroscopische partiële meniscectomie te presenteren over de grens op de VG dagen 2022 in Almere, Nederland. Het werd een uiterst boeiend symposium met leerrijke voordrachten, een schitterende organisatie en ideale locatie in het Van der Valk Hotel. 

Meer lezen

Sint-Crispijn

Crispinus en Crispinianus, in de volksmond samengesmolten tot Sint Crispijn, zijn de patroonheiligen van de schoenmakers, leerlooiers en orthopedisten. Hun feestdag is 25 oktober. 

Crispinus en Crispinianus – Wikipedia 

Vandaag denk ik daarom extra aan alle schoenmakers, bandagisten en orthopedisten die er mee voor zorgen dat veel patiënten een kwaliteitsvol leven kunnen leiden.  

Die fierheid wordt nog eens extra in de verf gezet omdat de opleiding tot technisch orthopedist in Geel plaatsvindt. 

Orthopedie | Professionele bachelor | Thomas More 

folder Assuralia

Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, publiceerde een folder met informatie omtrent de rol van een raadgevend arts.

goed rapporteren

Als kind leerde ik op school overbodige informatie elimineren uit vraagstukken, een opstel bondig en gestructureerd schrijven en lange teksten diagonaal lezen. Kwaliteiten die me nog altijd van pas komen. Ik verkies een summiere, duidelijke boodschap boven een omstandig verslag. Dikwijls wordt een lange tekst kwalitatiever ingeschat dan een compacte versie. Dat kan maar hoeft niet zo te zijn. Een goede rapportage heeft weinig te maken met de lengte ervan maar veel met relevante inhoud!

Meer lezen

Acta Orthopaedica Belgica

Dr. Jef Van Doninck realiseerde in samenwerking met enkele collega’s een boeiende studie omtrent arbeidsongeschiktheid na artroscopische partiële meniscectomie, een knie operatie. 

Meer lezen